Kettlebell workout

Als je op zoek bent naar een goed middel voor een zware intensieve workout waarbij je echt je hele lichaam mee neemt in veel verschillende oefeningen en waarbij je na afloop echt het gevoel hebt iets gedaan te hebben, dan doe je er zeker aan om een kettlebell aan te schaffen. Een kettlebell word steeds populairder. Dankzij een kettlebell workout kun je namelijk je spieren een stuk sterker maken. Daarnaast kun je ook door verschillende spring en sprint oefeningen te doen met deze kettlebells je snelheid en conditie een stuk vergroten. Tot slot kan je er ook je flexibiliteit mee verhogen en tot slat is een kettlebell workout natuurlijk een perfect middel om af te vallen en die laatste pondjes er af te krijgen.

Algemene informatie over een kettlebell workout

Wanneer je dus hebt besloten om gebruik te maken van een kettlebell, is het belangrijk om te weten dat deze kettlebells voor iedereen zijn geschikt. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in vele soorten maten en daarnaast ook met vele soorten gewichten. Er is altijd wel een gewicht dat past bij wat jij aankan. Ook hoeft een training helemaal niet lang te duren, binnen 20 a 30 minuten kun je al klaar zijn met je training. Ook de politie en de brandweer maken gebruik van de kettlebell om fit te blijven. Daarnaast kun je op erg veel plekken zo’n kettlebell aanschaffen en is deze helemaal niet duur. Natuurlijk heb je zelf wel de keus voor welk merk je kiest. Een bekender merk heeft waarschijnlijk een kettlebell die er echt erg vet uitziet maar zo’n kettlebell is dan ook vaak een heel stuk duurder dan zomaar een kettlebell die je kunt kopen online.

Verschillende soorten workouts

De eerste workout die we hebben voor je en ook 1 van de workouts die wereldwijd het meeste word gebruikt is toch wel echt de kettlebell swing met 2 handen. Hierbij is het belangrijk dat je in een goede stevige, brede positie staat waarbij je beide benen stevig op de grond hebt. Vervolgens pak je de kettlebell met 2 handen vast en zorg je ervoor dat je je handpalm naar beneden laat wijzen. Terwijl je dus nu je armen omhoog en omlaag beweegt is het belangrijk om je heupen goed en stabiel te houden. Ook is het belangrijk om gedeeltelijk door je knieën te zakken. Elke kettlebell workout is natuurlijk net ietsje anders dan de andere. Bij deze oefening is het handig om te beginnen met 3 setjes van 10 herhalingen. Ook raden wij aan om te beginnen met een gewicht wat wel moeilijk is, maar wat ook weer niet te zwaar is. Wanneer het gewicht namelijk te zwaar is word het een stuk moeilijker om de kettlebell workout helemaal foutloos uit te voeren. Wanneer dit met gemak gaat kun je de komende weken, maanden uitbouwen helemaal naar 30 herhalingen. Wanner dit je gelukt is kun je weer met een iets zwaarder gewicht beginnen met 10 herhalingen en dit kun je vervolgens dan weer gaan opbouwen totdat je met dat gewicht de 30 herhalingen zonder al te veel moeite kunt bereiken.

Een andere goede kettlebell workout is de Kettlebell push up. Bij deze push up neem je goed je armen en je borst mee. Daarnaast neem je dankzij de kettlebell ook nog eens echt goed je rug mee. Bij een normale push up is het vaak best lastig om goed je rug mee te nemen. Gelukkig kun je dankzij deze oefening dus echt je hele lichaam goed meenemen. Tijdens deze oefening is de begin positie gewoon een normale push up. Hierbij is het wel belangrijk om tijdens deze kettlebell workout te leunen op de kettlebel. Nu druk je jezelf omhoog en probeer je maar eens te beginnen met 10 push ups. Dit is natuurlijk niet veel maar het is belangrijk om rustig te gaan opbouwen met de gewichten zodat je je lichaam de tijd geeft om rustig aan de oefeningen te wennen. Wanneer je tijdens de push up omhoog bent gekomen kom je dus weer naar beneden. Terwijl je deze oefening doet heb je je handen vast zitten aan de kettle bell. Handig is dan ook om voor deze oefening een kettle bell te kiezen met een grootte die groot genoeg is zodat je genoeg kracht hebt en zodat de pushup zelf wat makkelijker gaat.

Waar doe je de kettlebell workout?

Natuurlijk kun je er voor kiezen om zelf online of in de winkel een kettlebell aan te schaffen en gewoon thuis je kettlebell workout te doen. Uiteraard is niet zo gezellig en kan het soms best zijn. Ook weet je niet altijd zeker of je de uitvoering helemaal goed doet, wat natuurlijk wel belangrijk is. Daarom raden wij je ook aan om te kiezen voor een sportschool in de buurt en je aan te sluiten bij een leuk groepje. Hierbij kun je veel leuke kettlebell workouts leren en misschien ook nog wel andere soorten oefeningen. Naast het feit dat zo’n groepje erg leerzaam is en je erg veel van elkaar kunt leren is het ook erg belangrijk voor je motivatie. Wanneer je met andere namelijk aan het sporten hebt en iedereen moedigt elkaar aan kan je toch al snel meer geven en kun je het maximale uit jezelf halen. En natuurlijk is het ook gewoon veel gezelliger om samen met elkaar te sporten en samen wat oefeningen te doen. Wel verschillen het aantal kettlebell workout groepjes erg bij sportschool. Handig is het dan ook om verschillende sport scholen bij jou in de buurt te vergelijken zodat je een goede sportschool kunt vinden die voor jou goede trainingstijden aanbieden en die daarnaast ook een mooie prijs aanbieden. Wel kan het lastig zijn om soms een goede sportschool bij jouw in de buurt te vinden. Vraag gewoon aan vrienden/kennissen/buren of zij eventueel nog een paar goede aanraders hebben. En misschien kun je wel gezellig met hun mee gaan sporten, wat ede kettlebell workout een stuk leuker maakt!