Kettlebell 16 kg

kettlebell-16-kgEen kettlebell 16 kg is een gewicht dat veel gebruikt wordt in de sportschool. Traint u met dit gewicht van 16 kilo, dan kunt u meerdere spiergroepen trainen. Dit is niet alleen goed voor het ontwikkelen van spieren, maar helpt ook goed als u af wil vallen en een strakker lichaam wil krijgen. Omdat spieren altijd energie nodig hebben in de vorm van calorieën, blijft u namelijk calorieën verbranden als u meer spieren heeft. Niet alleen tijdens het sporten zoals bij cardiotraining het geval is, maar ook na de work-out.

Wilt u thuis trainen met een kettlebell 16 kg, dan koopt u dit gewicht eenvoudig via het internet. Heeft u al een kettlebell in huis en bent u benieuwd welke oefeningen u met dit gewicht kunt doen? Verdiep u dan in de drie beste kettlebell oefeningen van dit moment in dit artikel.

Oefening 1: de kettlebell 16 kg deadlift

Doet u de kettlebell deadlift, dan traint u de armen, de benen, de rug en de buikspieren. Omdat u zo veel spieren gebruikt, wordt u snel gespierder van deze oefening en helpt de oefening ook goed om een strakker lichaam te krijgen.

Om de kettlebell 16 kg deadlift te doen, volgt u de volgende stappen:

  1. Zet de kettlebell tussen de voeten, op de vloer. Ga door de knieën en pak het handvat van de kettlebell vast. Het is belangrijk uw rug recht te houden.
  2. Strek de armen en kom omhoog met een gestrekte rug.
  3. Ga weer naar beneden en zet de kettlebell weer op de grond. Herhaal dit vijftien keer en doe een paar sets, zodat u de spieren echt goed traint.

Houd tussen de sets door wel even kort pauze, want dan is het resultaat van de oefening het best.

Oefening 2: de kettlebell 16 kg front squat

De kettlebell front squat is uitermate geschikt om uw benen en rug te trainen. Het is geen lastige oefening, maar echte volhouders zien wel veel resultaat na het regelmatig herhalen van de oefening.

Om de kettlebell 16 kg front squat te doen, volgt u de volgende stappen:

  1. Sta rechtop en houd de kettlebell recht voor uw lichaam. Houd uw ellebogen dicht tegen het lichaam aan.
  2. Ga door de knieën en houd de heupen boven de enkels.
  3. Ga weer omhoog en herhaal dit twintig keer. Lukt dit prima, dan herhaalt u de oefening dertig keer.

Doe altijd enkele sets van deze oefening, maar houd tussen de sets door wel kort pauze. Een mooie richtlijn voor deze oefening is drie sets van twintig of dertig herhalingen.

Oefening 3: de kettlebell 16 kg lunge press

Tot slot is er nog de kettlebell 16 kg lunge press, waarmee u de armen, rug, schouders, buikspieren en benen traint. De oefening is niet lastig: na een paar keer oefenen heeft u de lunge press al helemaal onder de knie.

Om de kettlebell lunge press te doen, volgt u de volgende stappen:

  1. Sta rechtop en houd de kettlebell voor uw borst vast met twee handen. De armen zijn iets gebogen en de palmen van de handen wijzen naar elkaar.
  2. Trek een been omhoog en breng de kettlebell 16 kg omhoog. Strek uw armen tot u niet meer verder kunt strekken.
  3. Ga weer staan en breng de kettlebell terug naar de borst.

Idealiter herhaalt u deze oefening 15 keer, waarbij u drie sets doet. Dit betekent dat u de oefening uiteindelijk 45 keer herhaalt.